Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Τόξευση επί πολλαπλών στόχων


Βασικό χαρακτηριστικό του πολεμιστή είναι η διαρκής επαγρύπνηση και η συνεχής δράση. Και οι Έλληνες Κένταυροι έχοντας επίγνωση αυτής της παραμέτρου αποφασίσαμε στην τελευταία μας προπόνηση να κινηθούμε επί αυτών των αξόνων.

Τα αντανακλαστικά κάθε ασκούμενου ωφείλουν να λειτουργούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό προκειμένου να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Και στο στάδιο αυτό προσαρμόσαμε τις τελευταίες μας ασκήσεις.


Αρχικά επαναλάβαμε τις τελευταίες ασκήσεις που είχαμε πραγματοποιήσει στην τελευταία μας προπόνηση, ήτοι στην τόξευση σε κλιμακώμενα αυξανόμενες αποστάσεις. Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως, έτσι και για εμάς κάθε επανάληψη οιασδήποτε άσκησης συνεπάγεται βελτίωση σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. 


Κάθε προπόνηση συνεπάγεται ένα αμιγώς βέλτιστο αποτέλεσμα στις προσδοκίες μας. Και έχοντας ολοκληρώσει την άσκηση αυτή κάναμε ένα βήμα περισσότερο. Έτσι τοποθετήσαμε  3 διαφορετικούς στόχους σε διαφορετικές αποστάσεις και υπό διαφορετική γωνία έκαστος. Η ιδέα πρωτοπήγασε από τον ασκούμενο Κωνσταντίνο, ο οποίος δεν αρκείται -και καλώς πράττει- στην μία εβδομαδιαία τακτική προπόνηση, αλλά αλιεύει διαρκώς ιδέες και προτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκάστοτε συνάντησή μας.  

                       

Δεν αργήσαμε να κατανοήσουμε την αξία αυτής της άσκησης καθότι συμπεράναμε από την ίδια την εμπειρία ότι η διαφορά αυτή ανάμεσα στους διαδοχικούς στόχους απαιτεί αυξημένη λειτουργία αντανακλαστικών αλλά και αυτοσυγκέντρωσης. Επαναλαμβάνοντας διαρκώς αυτήν την άσκηση βελτιώσαμε την ευστοχία  προσαρμοζόμενοι στην διαφορετικότητα της φύσης κάθε βολής. Θέλοντας να σας μεταφέρουμε εγγύτερα στο πνεύμα των ασκήσεων μαγνητοσκοπήσαμε τις στιγμές αυτές και σας τις μεταφέρουμε! 

                        

Και το αμέσως επόμενο βήμα δεν ήταν άλλο απο την εν κινήσει τόξευση στούς στόχους. Τοποθετώντας στόχους πάλι σε διαφορετικές γωνίες τρέξαμε και τοξεύσαμε ανεβάζοντας την αδρεναλίνη! Στο κάτωθι βίντεο μπορείτε να απολαύσετε μαζί μας τα στιγμιότυπα αυτά!

                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου