Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Εκκινώντας μία νέα περίοδο δραστηριοτήτων!

   
        Σε ένα αρκετά δυναμικό πλαίσιο ξεκίνησαν οι προπονήσεις των Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος.  Όχι μόνο χαρήκαμε με την εισαγωγή νέων μελών, όχι μόνο εξοπλιστήκαμε με νέα τόξα, αλλά απολαύσαμε την Κυριακή την άσκηση στην έφιππη τοξοβολία, φιλοξενούμενοι στον χώρο προπονήσεων ιππικής σε χωριό στους πρόποδες του όρους Δίρφυς.



   Το Σάββατο 14/10 πραγματοποιήθηκε η τακτική μας προπόνηση αφού είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε ένα νέο μέλος το οποίο επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για το αντικείμενο με το οποίο αποφάσισε να ασχοληθεί. Πειθαρχημένο και συγκεντρωμένο επί του στόχου κατάφερε άμεσα να μυηθεί στο πνεύμα της ομάδος μας. 

 

Αν και Οκτώβριος, εν μέσω φθινοπωρινής περιόδου και συνεπώς ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών, το κλίμα  επέτρεψε την ομαλή διεξαγωγή της προπόνησης παραπέμποντας σε θερινή περίοδο.



Την Κυριακή 15/10 η ημέρα προοριζόταν ακόμη πιο δυναμική καθότι ακολούθησε προπόνηση στην έφιππη τοξοβολία. Στους πρόποδες του όρους Δίρφυς, στο χωριό "Καθενοί" Ευβοίας είχαμε την ευκαιρία να ασκηθούμε με τους ίππους τους οποίους μας διέθεσε ευγενώς για τον σκοπό αυτό μία Κυρία, με αξιοσημείωτη αγάπη, φροντίδα και ενδιαφέρον τόσο για τους ίππους της όσο και για τα παιδιά τα οποία προπονεί. 


   Χωρίς να χάσουμε στιγμή απο τον χρόνο μας, κατευθυνθήκαμε προς τους αξιολάτρευτους φίλους μας και ξεκινήσαμε την διαδικασία εξοικείωσης του ίππου με το τόξο!


Με θέρμη ακούσαμε την Κυρία αυτή να μας μεταφέρει μετά λόγου και πράξεως τα συναισθήματα αυτά. θέτοντας ως στόχο της όχι την μεγιστοποίηση των  οικονομικών απολαβών αλλά την ουσιώδη διδασκαλία της ιππικής και την μεταλαμπάδευση των ωφελημάτων τα οποία η ιππασία δύναται να προσφέρει. Ωφελήματα όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά και για τους ίππους, οι οποίοι έδειχναν να απολαμβάνουν την ευδαιμονία που επέρχεται με την αγαστή συνεργασία μεταξύ αυτού και του ανθρώπου.



Αμέσως ξεκινήσαμε να ιππεύουμε, να τροχάζουμε και να καλπάζουμε!

  
Και φυσικά να ασκούμαστε στην έφιππη τοξοβολία! 



Λειτουργώντας σε ένα πλαίσιο φυσικής εξοικίωσης του ανθρώπου με την φύση και τον ίππο, απολαύσαμε τα "θαύματα" που μπορεί να προκαλέσει η δύναμη της θέλησης και της αγάπης για την Φύση. Και μόνο μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο θα μπορούσε η ομάδα των Ελλήνων Κενταύρων να δραστηριοποιηθεί. Και η συμπεριφορά των ίππων επιβεβαιώνει τα ως άνω λεχθέντα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου